Keraamilised grillid

KERAAMILISED GRILLID

Nendel söegrillidel saab valmistada toitu aeglaselt ja ühtlase madala temperatuuriga, mistõttu ei lähe liha kõrbema, ei ole tarvis kasutada rasvaineid ning toitained säilivad paremini. Big Green Egg grillid põhinevad enam kui 3000 aastat Aasias küpsetamiseks kasutatud traditsioonilistel puuküttega saviahjudel. Tänapäevaste teadmiste, tootmisprotsesside ja uudsete materjalidega on selle põhjal välja arendatud täiuslik grill. Tänu kaanega kaetud keraamilisele materjalile tarbib Big Green Egg väga vähe sütt. Muu hulgas tänu heale õhuringlusele küpseb toit soovitud temperatuuril ühtlaselt, mistõttu võite valmistamise ajal olla muretu ja nautida seltskonda ega pea pidevalt grilli vahet jooksma. Küpsetada saab mõne kraadise täpsusega temperatuurivahemikus 70 – 350 C sõltumata välistemperatuurist. Olenemata aastaajast saate head toitu valmistada õues. Näiteks võite jõuluhommikul roa küpsema panna ja õhtul koju jõudes sooja, mahlast liha nautida. Need grillid sobivad grillimiseks, küpsetamiseks, keetmiseks, hautamiseks, suitsutamiseks kui ka aeglasel tulel küpsetamiseks (slow cooking).